NIX18

NIX18

“Teveel” van iets is nooit goed. Dat geldt uiteraard ook voor alcoholconsumptie. Verantwoord omgaan met alcohol past bij een gezonde levensstijl. Geniet en drink met mate, zo vinden wij bij Guilty Monkey Brewery B.V. (“Guilty Monkey”). Maar laat er geen misverstand over bestaan: alcoholmisbruik keuren wij stellig af. Voor wie van alcoholhoudende drank wil genieten, zijn er heldere richtlijnen om een verantwoorde maat aan te geven. Het drinkadvies vanuit de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA) is voor vrouwen een tot twee standaard glazen bier à 25 cl per dag. Voor mannen geldt twee tot drie standaard glazen. In bepaalde situaties wordt aanbevolen om geen alcohol te drinken. Denk hierbij aan alcohol in combinatie met verkeer; werk; sport; medicijnen; en bij zwangerschap of borstvoeding.

Het genieten van alcoholhoudende drank is vooral een eigen verantwoordelijkheid van jou, de consument. En een verantwoordelijkheid van ouders voor hun kind(eren). En daarbij is ook goede voorlichting door brouwers, horeca, retail en overheid belangrijk. Wij zijn ervan overtuigd dat wij aan alcohol gerelateerde kwesties samen beter kunnen aanpakken. Bij Guilty Monkey zien wij ons als onderdeel van de oplossing in plaats van het probleem. Daarom propageren wij al sinds onze start matige consumptie, misbruik hoort daar niet bij. Wij verkopen alcoholische producten, zodat volwassen consumenten ervan kunnen genieten. Alcoholmisbruik is iets dat niemand wil.

Guilty Monkey richt zich uitsluitend op mensen van 18 jaar en ouder. En verkoopt of levert geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Wij toetsen 4 keer de leeftijd van de consument voordat een van onze pakketten wordt overhandigd aan een meerderjarige klant.

Tegelijkertijd vinden wij het belangrijk jongeren en hun ouders te wijzen op de gevaren van bovenmatig drankgebruik. Het is bekend dat jongeren alcohol slechter verdragen dan volwassenen. Ouders die hun kinderen onder de 18 jaar toestaan alcohol te drinken, wijzen wij op het feit dat dit de hersenontwikkeling kan verstoren.

Wij sluiten ons aan bij de opvattingen van STIVA, een brancheorganisatie die zich sterk maakt voor verantwoorde alcoholconsumptie.

Wil je meer informatie? Bekijk dan ook de volgende websites:

www.nix18.nl
www.alcoholinfo.nl
www.watdrinkjij.nl
www.stiva.nl

Dit doet de STIVA

STIVA staat voor Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie. Hun doel is om mensen in Nederland verantwoord om te laten gaan met alcohol. Zij proberen dat vooral te doen door mensen bewust te laten worden van de gevolgen van alcohol. Het wordt bestuurd door importeurs en producenten van bier, wijn en sterker dranken. Ze hebben dus ook niet als doel om het gebruik van alcohol tot nul te reduceren. In plaats daarvan proberen ze mensen verantwoordelijk te laten drinken. Tegelijkertijd proberen ze er voor te zorgen dat alcohol geen slechte naam krijgt. Alcoholhoudende dranken op zich zijn het probleem niet, maar overmatig gebruik wel.